Archive for September 22nd, 2014

Praksisprosjekt hos Qinterra Technologies

Mitt navn er Anders Andreassen og jeg kommer fra Harstad.  Jeg har gjennomført mine tre praksisuker ved Qinterra Technologies i Narvik.

Qinterra Technologies er fra tidligere kjent som Aker Solution Well Intervention, men i januar 2014 ble selskapet kjøpt opp av det private equilty-fondet EQT VI.  Selskapet opererte fra 22. april 2014 under navnene Altus Intervention og Qinterra Technologies.  I praksis utgjør ikke dette noen endringer, annet enn navnet.

Qinterra Technologies med rundt 300 ansatte representerer ledende brønnintervensjon teknologi, og leverer teknologi til søsterbedriften Altus Intervention.  Her blir montering og bruk av teknologien gjort.
Qinterra har i sin helhet over 1500 ansatte, og har virksomheter i USA, Canada, Storbritannia, Oman, Saudi-Arabia, De Forente arabiske emirater, Russland, Aserbajdsjan, Malaysia og ikke minst i Norge.
Avdelingen i Narvik består av 8 ansatte. Her skjer produktutvikling fra første strek på et papir og videre til innkjøp av tjenester og komponenter, samt sammenstilling og testing av produktene.

Mine oppgaver:

De første dagene gikk til å bli kjent med rutiner, system, arbeidsverktøy og verkstedet. Innføring i brønnteknologi og brønnintervensjon ble gitt for å kunne forstå hensikt og oppgavene til produktene som lages. Solidworks er dataverktøyet som brukes. Jeg fikk en god innføring i programmet. En av oppgave ble å designe en arbeidsbenk som skal plasseres i verkstedet. På verkstedet ble vedlikehold og montering/demontering av utstyr utført. Her fikk jeg en god forståelse av oppbygging av produktene.

Oppsummering:

Jeg har i løpet av praksisperioden fått et godt innblikk i hvordan en ingeniørs arbeidsdag kan være. Jeg fikk en veldig god mottagelse ved Qinterra. Jeg fikk disponere et kontor samt tilgang på en PC. De ansatte jobber tett i lag og teamarbeid står høyt i fokus. Arbeidsmiljøet er meget bra, og man møtte alltid en smilende gjeng på morgenen. Dette er noe som kan gi motivasjon til arbeidslivet.

Været i Narvik
Publiseringer
September 2014
M T W T F S S
« Aug   Oct »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Nyhetsbrev

powered by MailChimp!
Annonse
Registreringer