Archive for September 15th, 2016

Utplassering i praksisperioden hos Totalteknisk, Trondheim

totaltekniskMandag 08.08
I dag skulle jeg, Stein Georg Kulvik,  ha startet på min utplassering under praksisprosjektet, grunnet en kontinuasjonseksamen i Narvik denne dagen blir det ikke oppstart før 09.08. Så denne dagen ble benyttet til eksamen og hjemreise til Trondheim.

Tirsdag 09.08
Med at jeg hadde sommerjobb til Totalteknisk tidligere i sommer hadde jeg alt det jeg trengte for  å sette i gang med arbeidet. Alt var klappet og klart til å bli kastet ut i arbeid.
Min første oppgave hos Totalteknisk var prosjektering av en parkeringskjeller på totalt 1610kvm på Melhus. Her regnet jeg med at jeg kom til å bruke noen dager på å orientere meg litt om hvor jeg skulle tegne inn rørgater, hindringer og utsparinger til rørføringer.

Onsdag 10.08
Etter oppstart på dette prosjektet hadde jeg nå fått et bilde om hvordan rørføringen i parkeringskjelleren skulle være. Det jeg så måtte starte med var å tegne inn rørføringer på sjakter som kommer ned fra leilighetene over. Dermed var det å begynne å tegne inn rørgater for sprinkler, varme tur/retur, varmt vann, kaldt vann, sirkulasjon, boligsprinkler samt spillvann og overvann.

Torsdag 11.08
Med at jeg har brukt Auto-Cad mye i forbindelse med skolen, og at jeg har holdt på mye med teknisk tegning fra før av så gikk dette ganske greit. Jeg ble fort ferdig med rørgaten slik som jeg hadde sett det for meg. Dermed var det oppstart med dimensjonering av rørgater. Her fikk jeg bryne meg litt på utregning av KW, og delta T – skjema. Delta T –skjemaet gir meg effekttapet i rørene og leiligheten på en effektiv og hurtig måte.

Fredag 12.08
Videre prosjektering av parkeringskjeller, en ekstra oppgave fra arbeidsgiver var å tegne inn ventilasjonsrør i kjeller, noe som var helt nytt for meg. Her måtte jeg også inn med beregning av mengder luft i m3 som skal byttes ut, jeg var aldri klar over at det var så mye som 4200m3/t som skulle byttes ut i en parkeringskjeller, samt at også det skulle byttes ut luft i alle sportsboder. Firmaet fikk også en ekstrabestilling på 5 ekstra tak-nedløp som skulle tegnes inn på overvannsledningene jeg allerede hadde tegnet inn i kjelleren.

Mandag 15.08
Denne uken ble innledet med dimensjonering av tak-nedløp. Utover dette ble jeg også innlemmet i et prosjekt som heter Drivhusveien. Dette er et prosjekt som går på å  prosjektere  et leilighetsbygg med 3 parkeringskjellere og 60 leiligheter, altså et ”dobbelt” så stort anlegg som det jeg allerede var inne på.

Tirsdag 16.08
Ettersom jeg var nå inn på et nytt prosjekt, var det mye å sette seg inn i. Gjennomgang av tegninger, opprette kontakt med entreprenør, samt at jeg fikk være med på mitt aller første prosjekteringsmøte sammen med ”Hent Bolig”, arkitekter og alle underleverandørene. Møtet var innholdsrikt, og lærenyttig for en som aldri har vært med på prosjektering før. Her fikk jeg faktisk delt noen av mine innspill til hvor rørføring av avløp også kunne bli lagt utenfor bygget.

Onsdag 17.08
Denne dagen ble benyttet av å legge en strategi for rørføring med de utfordringene vi hadde på det nye prosjektet. Parkeringskjelleren var på en måte delt i 3 bygg, hvor også rørføringen måtte gå mellom to bygg og inn i åpen to-etasjes garasje. Her får man veldig lett utfordringer med kulde og frost på vinterstid. Så dette kom til å kreve mye dialog med utbygger, med tanke på hvordan dette skulle løses.

Torsdag 18.08
Fortsettelse med strategi angående rørføring, samt at jeg fikk være med på et strategimøte på et annet bygg. For å se hvordan de løser problemstillinger som er kommet opp. Dette prosjektet skulle jeg ikke jobbe med, men jeg ønsket av egen fri vilje å være med for å få et litt bedre innblikk i hvordan slike møter fungerer.

 

Fredag 19.08
En stressende dag, hvor det ble mye omgjøringer på det første prosjektet jeg holdt på med. Fikk beskjed om at hele rørføringen måtte flyttes på grunn av bytting av teknisk rom. Vi hadde fått beskjed om at vi kunne bruke hvilket som helst av de to tekniske rommene som var i parkeringskjelleren. I dag fikk vi kontrabeskjeden. Det rommet vi hadde tiltenkt røropplegg og rørføringene ut fra skulle brukes til EL-tavler. Dermed ble det mye omgjøringer og utfordringer med tanke på rørføring i kjelleren. Her var det bjelker, minimumshøyder i kjørebanen, og  søyler noe av utfordringene som plutselig dukket opp.

Mandag 22.08
Jobben fortsatte med omgjøringen av rørføringen fra Teknisk rom. Samt at jeg også fikk prøvd meg på å tegne lysgraver og ventilasjonsvifter som skulle hjelpe til å suge luft ut av parkeringsgarasjen.

Tirsdag 23.08
Startet dagen med å finne frem verneutstyr, både hjelm, vernesko og synlig jakke ble hentet frem. Jeg skulle ut på anleggsplassen og merke på rørgjennomføringer på yttervegg. Etter en liten halvtimes kjøring ut til anleggsplassen var det gå rundt i parkeringskjelleren og merke opp hvor det skulle kjerneborres. Når jeg med det samme var på anleggsplassen tok jeg også bilder av bjelker i taket, og søyler for å se om dette kunne kollidere med det jeg hadde satt ned på mine plantegninger. Heldigvis, ble jeg oppmerksom på at det var noen bjelker som kom annerledes i forhold til de arkitekttegningene vi hadde fått levert. Jeg tok med meg bildene tilbake til firmaet, og gikk gjennom disse med ingeniøren på kontoret. Dette førte til at resten av dagen ble brukt til atter en gang å gjennomføre noen endringer på tegningene mine.

Onsdag 24.08
Denne dagen ble tilbrakt hjemme, og til tannlegen. Jeg hadde fått en betennelse i en visdomstann.

Torsdag 25.08
Uten tannverk, men neddopet på tabletter tok jeg fatt i min siste arbeidsdag i denne utplasseringen i praksisprosjektet. Denne dagen ble brukt til en siste ”finish” på plantegningene i Auto-Cad, samt de omgjøringene som gjensto. Parkeringskjelleren ble ferdig prosjektert, og arbeidstegningene skrevet ut og oversendt til VVS-ingeniøren på kontoret.

Fredag 26.08
Denne dagen ble brukt til hjemreise til Narvik, da vi skulle være i gang med forelesninger og endt utplassering den 29.08.

Været i Narvik
Publiseringer
September 2016
M T W T F S S
« Jun    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Nyhetsbrev

powered by MailChimp!
Annonse
Registreringer