Praksisplass hos Kongsberg Defence & Aerospace, Kongsberg

KDA (Kongsberg Defence & Aerospace) er en høyteknologisk bedrift som jobber med ekstreme presisjonsprodukter innen militær sektor og romfart.

Et produkt KDA er kjent for er Penguin missilen, som er et sjømålsmissil, utviklet fra 1970-tallet. Dette var verdens første «Fire and forget» missil.

Som leverandør innen militære og romfart jobber KDA med systemer for kommando og kontroll, våpenstyring og overvåking, kommunikasjonsløsninger og missiler. KDA produserer også avansert kompositt og mekanikk produkter for fly- og helikoptermarkedet.

Blant annet har KDA avtaler for å lage forskjellige flydeler for F-35. De står også for vedlikehold og testing av rotorer og gir bokser på helikoptre, hvor de har kontrakt på nye AW101 (erstatter Sea King) og NH90 (opereres av kystvakten og fregattene).

Jeg har vært med på et prosjekt som står for produksjon av NASAMS launchere.

NASAMS står for Norwegian Advanced Surface to Air Missil System og er et mobilt, modulbasert luftvernsystem.

Systemet jobber sammen med radarer som er plassert strategisk ute i felten for å dekke et større området som skal forsvares. NASAMS kan også samarbeide med overvåkningsfly, båt og andre NASAMS installasjoner.

I perioden jeg har vært på KDA har fokuset på prosjektet vært på logistikk og optimalisering av produksjonsflyt. Prosjektet er i oppstartfasen og man møter på utfordringer som for eksempel mangel på deler fra underleverandører og deler som må ha justeringer for å tilpasse enheten som monteres.

Opplevelsen min på KDA har vært veldig positiv. Her har jeg fått et innblikk i et spennende prosjekt og blitt tatt godt vare på av de som jobber her. Det er mye informasjon å sette seg inn på kort tid, som er en stor utfordring. Men med tiden her så får man et bedre bildet av hvordan produksjonen fungerer. De som jobber her har vært veldig inkluderende og forklart meg prosessene de må gjennom for å ferdigstille en enhet.

Leave a Reply

Været i Narvik
Publiseringer
December 2018
M T W T F S S
« Sep    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Nyhetsbrev

powered by MailChimp!
Annonse
Registreringer