Praksisplass ved Statoil ASA Hammerfest LNG

Jeg heter Kristin Bjørnø, er 21 år og kommer fra Alta. Jeg studerer maskiningeniør ved Høgskolen i Narvik der jeg går siste året på bachelorgraden. I den tre ukers lange praksisperioden var jeg utplassert hos Statoil ASA Hammerfest LNG.

Hammerfest LNG er verdens nordligste og Europas første eksportanlegg for LNG, Liquified Natural Gas. Gassen transporteres til land på Melkøya gjennom en 143 kilometer langrørledning fra de tre reservoarene Snøhvit, Askeladd og Albatross. Snøhvit er den første utbygningen som er gjort i Barentshavet der produksjonsanlegget ligger mellom 250 og 345 meter under havoverflaten. Prosessanlegget på land skiller ut CO2 fra naturgassen og sender den tilbake ned i et reservoar. Gassen går så gjennom en prosess der den blir kjølt ned til      – 163˚C. Den flytende gassen blir så lagret i to store tanker før den så blir fraktet videre i båt.

I den tre ukers perioden jeg var utplassert på Melkøya føler jeg at jeg har lært mye og har fått en bedre innsikt i hva en maskiningeniør gjør. Jeg har også fått en større forståelse av diverse fag som vi tidligere har hatt i studiene. Jeg har hatt i oppgave å gå igjennom forskjellige arbeidstegninger der jeg skulle lage en skjematisk oversikt over alle filter som hadde tilknytning til oppstrøms pumper og hva som var gjort av vedlikehold på disse.  Jeg har også fått være deltager ved bedriftsbesøk fra Chimec og Muller HRM relatert til henholdsvis rensing av sjøvann og vibrasjoner. Jeg fikk også delta på en HMS inspeksjon og har vært på omvisning på en LNG tanker.

Melkøya var en spennende plass å jobbe på fordi anlegget ligger et steinkast unna kontoret der ingeniørene sitter. Om det skulle oppstå et problem ved for eksempel på en pumpe så kan man gå ned på anlegget for å se nærmere på problemet og eventuelt finne en løsning. Melkøya var en spennende plass å jobbe på og Statoil er et selskap jeg kunne ha tenkt meg og jobbe for i framtiden.

Leave a Reply

Været i Narvik
Publiseringer
December 2018
M T W T F S S
« Sep    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Nyhetsbrev

powered by MailChimp!
Annonse
Registreringer