Utplassert hos Polarkonsult A/S

tommyMitt navn er Tommy Andre Seljestuen er 29 år og kommer fra Harstad. Jeg starter høsten 2017 tredje året bachelor maskin ved Høgskolen i Narvik. Som en del av faget praksisprosjekt har jeg vært utplassert hos Polarkonsult A/S i 3 uker fra 15.08. I løpet av utplasseringen skal man ha fått en forståelse av hva det vil si å jobbe som ingeniør og med ingeniørmessige oppgaver

Virksomheten

Polarkonsult har eksistert siden 1974. Det hele startet med 3 ingeniører som hadde en ide tidlig på 1970 tallet. Dem så mulighet og et marked for sin ide. Da de startet bedriften var fokuset på fiskebåter, men på grunn av svingninger i markedet måtte de utvide perspektivet og se på andre mulige båter. På grunnlag av dette så har bedriften vokst og har pr. i dag 19 ansatte ved kontoret i Harstad. Polarkonsult er en konsulentbedrift som i dag har sin virksomhet innenfor skipsdesign, konstruksjon, sikkerhet og godkjennelse av fartøy. Polarkonsult har en bred kompetanse innen skipsdesign og har dyktige ansatte som fokuserer på sitt arbeidsområde. Fra 2017 skal bedriften inn i nye lokaler, i Statoils nye kontorbygg i Harstad.

Arbeidsoppgaver

Jeg startet med å bli kjent med bedriften og arbeidsoppgaver til de forskjellige ansatte, jeg har lite erfaring med båt så dette var utrulig lærerikt og interessant. Min første jobb var å lage ei systemtegning av et brennoljesystem til en ferge (PK 259.1). Jeg fikk utdelt en spesifikasjon for fergen og måtte ut ifra den finne ut hvilke komponenter som måtte tas med.

Neste oppdrag var å ta en krengeprøve på en mindre fiskebåt, årsaken til dette er for å finne båtens lettskipsvekt og på bakgrunn av det kan vi bestemme lastekapasiteten til båten. Vi manglet arbeidstegning så hele båten måtte på land slik at vi kunne måle den opp ved hjelp av strek og punktlaster.

Oppsummering

I løpet av de 3 ukene jeg har vært i Polarkonsult har jeg lært utrulig mye om hva det vil si og jobbe som ingeniør og hvordan en ingeniør utfører sine arbeidsoppgaver. Jeg har og sett hvor viktig det er og kunne samarbeide med andre, det å kunne jobbe som et team er utrulig viktig både for resultat og trivsel.

Leave a Reply

Været i Narvik
Publiseringer
December 2018
M T W T F S S
« Sep    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Nyhetsbrev

powered by MailChimp!
Annonse
Registreringer