Utplassering i praksisperioden hos TruckTek, Brønnøysund

trucktekJeg, Hans Ivar Arumairasa,  er student hos UiT hvor jeg går mitt 3 år på bachelor maskiningeniør i campus Narvik. Jeg har tatt faget praksisprosjekt som innebærer at jeg skal ta 3 uker praksis hos et firma. Ved min største interesse har jeg valgt firmaet Truck Tek i Brønnøysund. Fra mange somrer tidligere har jeg jobbet her og har alltid vært min lidenskap å kunne jobbe med kraner.

Bedriften ble stiftet i 1988 av gründeren Louis Ulvær, som tidligere var importør av HIAB (verdens mest solgte kran). Nå satset han på hydrauliske trucker hvor firmanavnet stammer fra. Virksomheten ble senere lagt om i 1990 hvor hydrauliske kraner ble firmaets hovedgeskjeft.

Truck tek holder hovedsakelig primært på med: import, produksjon, vedlikehold(reparasjoner) av kraner som de monterer til sluttbruk på f.eks. båt eller kai. Samt hydrauliske maskiner og annet. Deres spisskompetanse peker mot det maritime feltet som fiskeoppdrett, fiskebåter og offshore.

De 3 ukene jeg hadde praksisen jobber jeg med rekke forskjellige oppgaver. Fra å maritisere kraner (vedlikeholds overhalling for å forebygge mot rust og annet på kraner) og annet verkstedarbeid, til kontorarbeid med styrkeberegning, design (Inventor/DAK) og hydrauliske anlegg. Her fikk jeg bryne meg på fagligrettet oppgaver innenfor hydrauliske maskiner, kraner, beregninger og annet som førte til en dypere forståelse og interesse.

Jeg fikk være med på et prosjekt hvor det skulle konstruere et nytt manøverskap til kraner, bli med og hjelpe til med hydrauliske maskiner og kraner som var med på å bygge en mer generell forståelse ovenfor jobben og faget generelt. Det var et fantastisk bra arbeidsmiljø som gjorde hverdagen enklere og dannet et svært positivt bilde av hverdagen som en kommende ingeniør.

Leave a Reply

Været i Narvik
Publiseringer
December 2018
M T W T F S S
« Sep    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Nyhetsbrev

powered by MailChimp!
Annonse
Registreringer