Praksisprosjekt hos APL Arendal

Jeg, Lars Ivar Abrahamsen, har vært i praksis hos NOV, eller APL Arendal.

Figur 1: STL (submerged turret loading) system for nordsjøen - www.oilspillsolutions.org

APL, Advanced production and loading, startet som en norsk teknologi bedrift som leverte produksjons- og terminal systemer for offshore bransjen. Mer spesifikk, lasting av olje og gass offshore. Dette var noe statoil så seg villig til å investere i og de satte i gang med å produsere et STL (submerged turret loading) system for nordsjøen. Måten dette fungerer på er som følger: fra oljeplattformen går det et rør langs bunn bort til en ventil, fra denne ventilen går det en riser (levering av olje) til en turret. Turreten er forankret til bunn ved hjelp av såkalte lines, disse består av lange lenker av kjetting og wire. Som det det heter i tittelen «submerged turret loading» så ligger denne turreten og «flyter» ca. 30 meter under havoverflaten. Fra turreten går det opp et tau/wire som flyter på havoverflaten ved hjelp av to bøyer. Når da oljetankeren kommer for å laste, så skyter den ut en krok, for så å vinsje tauet, og turreten, inn i båten. Når turreten er vinsjet inn i skipet (hull foran i skroget) så kiles den fast. Når turreten er fastspent, senkes det ned swivel, fra denne går det rør til de forskjellige tankene i båten. Ventilen fra plattformen åpnes da, og skipet fylles opp. Når skipet er festet til turreten kan det slå av alt av motorer og drive fritt rundt aksen på turreten. Forankringen er dimmnsjonert for å tale alt av vind og undervannstrømmer for omgivelsene den er satt i. Alle systemer er produsert med en sikkerhets faktor på minst 10. Det vil si; at hvis du skal ha et system som skal produsere i 10 år, så blir det dimmensjonert for 100! På figur 1 ser man en forenklet tegning av hvordan system er bygd opp.

Min oppgave i de tre ukene var å arkivere data fra tidligere prosjekter. Dataene jeg skulle samle var f.eks: toleranse mellom anker padeye(feste braketten på ankeret) og anker sjakkelen. For å finne de forskjellige verdiene brukte jeg proarc, som er en database over alle tegninger og dokumenter innad i APL. Alle prosjektene har vært sitt prosjektnummer og navn, så jeg fikk utlevert et gitt antall prosjekter som skulle arkiveres. Selve arkiveringen foregikk ved at jeg tok å samlet alle verdiene i et regneark. På denne måten kunne jeg lage en oversiktlig og lett tilgjengelig database.

Figur 2: Turret på land.

En av dagene fikk jeg muligheten til å bli med og se en turret med egne øyne. Dette var på APL sitt lager på vindholmen i Arendal. Her lå det i tillegg riser rør for olje. Figur 2 viser en turret avbildet på land.

Jeg fikk også et godt innblikk i hvordan prosessen foregår fra det kommer inn en bestilling, til produktet er levert. I korte trekk foregår det som følger: kunden har et ønske om hva slags system de ønsker, det er mange å velge i, men la oss si det var et STL system. Kunden må da sørge for at alt av vær, vind, sjø og grunnforhold blir lagd ved. Med denne informasjonen kan de strukturelle ingeniørene utarbeide, kjøre analyser osv, dimensjonene for systemet. Deretter blir alt av produksjon, kjetting, turret osv, sendt ut på anbud. Dette blir så fulgt opp av noen innad i APL. Til slutt vil det være serviceingeniører som følger opp montering av systemet.
Det har vært en lærerik, og spennende praksisperioden. Jeg føler at jeg har fått et veldig godt innblikk i hvordan en ingeniørbedrift fungerer.

Leave a Reply

Været i Narvik
Publiseringer
December 2018
M T W T F S S
« Sep    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Nyhetsbrev

powered by MailChimp!
Annonse
Registreringer