Praksisperiode ved Bjerkvik Tekniske Verksted

Mitt navn er Geir Christian Bertheussen, fra Finnsnes. Min praksisperiode var ved Bjerkvik Tekniske Verksted (heretter BTV), og ble gjennomført sammen med Jens-Eric Hissink.

Bjerkvik tekniske verksted er en produksjonsenhet under Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO). Verkstedet leverer tekniske tjenester, og utfører ingeniørarbeid og vedlikehold av kjøretøy, våpen, elektronikk og optikk. Forsvarets personell utgjør en viktig yrkesgruppe i Bjerkvik.

Oppgaven vi fikk fra BTV var å begynne planleggingsarbeidet i forbindelse med å flytte et større element fra et hjulgående kjøretøy over på et beltegående kjøretøy. Dette arbeidet startet med en oppdragsanalyse som skulle vise hvilke utfordringer man ville treffe på i dette prosjektet og hadde som formål å gi beslutningstakerne en basis for å bestemme om prosjektet faktisk skal gjennomføres.

Vi fikk god tilgang til, og har grundig undersøkt, de to kjøretøyene som skal «kombineres». Basert på tidligere erfaringer med kjøretøyene, egne undersøkelser og hjelp fra ingeniørene ved BTV har vi funnet de viktigste områdene som definitivt må tas stilling til i forprosjektet, samt mindre utfordringer som kan forbedre den ferdige modifiserte vognen men som ikke nødvendigvis må gjøres. Økonomi vil være en viktig faktor, da flere vogner av denne typen er ønsket av «kunden».

Arbeidet med oppdragsanalysen gikk som planlagt, og produksjonslederen var fornøyd med innsatsen vår. Det var i tillegg meget interessant å få et innblikk i ingeniørenes hverdag, og å se de utfordringene de møter på en daglig basis.

Leave a Reply

Været i Narvik
Publiseringer
December 2018
M T W T F S S
« Sep    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Nyhetsbrev

powered by MailChimp!
Annonse
Registreringer